Rätt kläder för rätt kropp

Om jag står framför spegeln i en väl tilltagen flanellpyjamas och det INTE står en spinkis bredvid mig så ser jag faktiskt inte ett dugg tjock ut! Sen menar jag förstås inte att alla tjockisar ska gå omkring i gigantiska flanellpyjamasar… men själva stuket är faktiskt klädsamt på många.

Ja, eller hur! Det är så hm hm trist med att alla ska försöka se likadana ut ha exakt likadana för trånga jeans som sitter nedanför halva rumpan, jättesmala hårt åtsmitande ben och grenen nästan nere vid knäna och givetvis en svart-vit bredrandig kortärmad åtsittande T-shirt till ….helt galet, finns väl ingen som väger ett gram över 60 kg (såvida man inte är två meter lång förstås) som kan trivas i en sådan utstyrsel! och jag blir så hm hm förbannad över att unga tjejer och killar får anorexia och dör på grund av detta hemska grupptryck.

Vad behöver man då för att känna sig snygg när man är lite rund eller stor och kraftig?

1. En ledig och rymlig kavaj som inte ska vara tvärrandig och helst inte rutig med vackert fall, inte åtsmitande jersey. Den ska kunna bäras öppen med skjorta, tröja, tunika eller klänning under.
dress12cc

 

kavaj2

 

2. Två par lediga byxor med resår i midjan, gärna kortare än normal längd för en del av oss som inte är så långa, så att man slipper lägga upp dem själv eller gå och trampa sönder nederkanten när man inte råkar ha högklackat. byxorna

 

3. Minst tre- fyra tunika/klänningar/skjortor i olika färg och stil, gärna långärmade eller trekvartslängd och helst V-ringade eller med ledig rundning i halsen.

 

tunikor1

4. Några passande sjalar och eller stora halssmycken.

5. Två microfiber-underställ i svart, brukar finnas i sportaffärer och MC-butiker på nätet, en del yrkesklädesbutiker kan också ha. Det är skönt och praktiskt att ha istället för undertröja och långkalsonger i bomull. Det är material som andas´, vilket gör att man varken fryser eller svettas och de håller färg och form bra samt har god slitstyrka.

6. Vad man har på fötterna syns också mer än man ofta tror, men här är det ju plånboken som styr i hög grad och vad man lever för liv. Högklackat är snyggt om man kan gå klokt i det och om det passar livsstilen, annars inte! och framför alt ska det i så fall vara en kvalitetssko som inte förstör fötterna. Jag, tycker personligen inte det har så stor betydelse vad man har på fötterna… men om man ska vara gåbortsfin eller söka ett välbetalt kontorsjobb bör man kanske inte klampa in med hålslevar eller gummistövlar på. byxor-tunika1a Det här är vad jag tycker att man ska utgå ifrån. Sen har ju var och en sin klädstil som man självklart inte ska kompromissa bort! så även jag som du märker … så jag skulle bli väldigt förvånad om du inte rynkar på näsan åt ett och annat, för det gör jag ju själv när jag är i butiker och snokar runt. Håll till godo hur som helst!

Stora stiliga snyggingar… eller borde jag kalla oss för styggingar? Vi som ständigt får ta steget tillbaka i modevärlden för att vi råkar bära på några extra kilon. Vi som alltid betraktas som frodigt godmodiga och glada, fast … det där med mode och kläder är väl inte så viktigt för oss? Hur vi än gör så passar vi ju inte i någonting i alla fall. Tycker de andra, de som tror att vi inte kan bära upp kläder snyggt bara för att det inte råkar finnas klädsamma kläder i vår storlek på marknaden. Jo, det finns några få, små klädkedjor som specialiserat sig p å större storlekar men de är så små att utbudet inte räcker särskilt långt. Det händer att man kan få tag på något hos de större klädkedjorna med men oftast är inte deras klädsnitt anpassat för större kroppar så det kan ändå vara väldigt svårt att hitta något som är snyggt på, alltså inte bara på bilden med den trådsmala tjejen på hemsidan!

Publicerat i Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Rätt kläder för rätt kropp