Dan före


Warning: Use of undefined constant fb_layout - assumed 'fb_layout' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/mariagutebring.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/flexo-facebook-manager/flexo-facebook-manager.php on line 386

tomte-smallHär blir det ingen julmat, förutom saffranspannkakan som jag gjorde i förrgår, den kan väl möjligen räknas dit. Idag funderar jag på att testa ostpaj: 2 dl  vetemjöl, 75 gram smör och 1 msk vatten  har blandats till en grynig massa och tryckts ut och naggats med gaffel i en diskad Stinas Kyckling-form och får stå i frysen några timmar. Förgrädda 10 min. i 225 grader. Vispa ihop 2 ägg, med 2 dl grädde och några dl ost blandade sorter, 2 krm cayennepeppar och en tsk salt och så skjuts in i ugnen i 200 grader knappt en halvtimme:)

 

Ostpajen blev jättebra. Perfekt konsistens, inte ett dugg torr, eller för vattning och frasigt pajskal som blev perfekt gräddat.

2 dl   vetemjöl, 75 gram smör och 1 msk vatten  har blandats till en grynig massa och tryckts ut och naggats med gaffel i en diskad Stinas Kyckling-form och får stå i frysen
några timmar. Förgräddas 10 min. i 225 grader (smörgåspapper med bönor på i botten så att den inte sjunker ihop under gräddningen). Vispa ihop 2 ägg, med 2 dl grädde och 2 dl riven lagrad prästost + 175 g salladsfetaost, 2 krm chilipulver och 1/2 tsk salt
och så skjuts in i ugnen i 200 grader knappt en halvtimme, låt pajen stå kvar i avstängd ugn en kvart.

Jag tycker att det blir lite väl salt med fetaost, så nästa gång får det bli 2 dl riven lagrad ost och 2 dl riven mild ost istället. Bra att ha på buffébordet till julskinkan i mellandagarna, eller till kvällsvickning. Lagom till 4 pers. om man har den som hel måltid med lite skinka och sallad till.

ostpaj

Var sin ordentlig bit blir det till kvällsmat sen, tillsammans med stekt potatis, paprikasallad och stekt fläsk

 

Ostpaj à la Blåbärsmamma

Se fler recept från Blåbärsmamma på kokaihop.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>