Julafton


Warning: Use of undefined constant fb_layout - assumed 'fb_layout' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/mariagutebring.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/flexo-facebook-manager/flexo-facebook-manager.php on line 386

tomte-smalloch det känns ungefär som vilken annan vanlig dag som helst. Det är väl egentligen bara handlarna som grips av panik att vi är så många som inte firar jul längre. Visst är det en trevlig och mysig tradition på många sätt, speciellt för lyckliga bar. För mindre lyckliga barn kan julen vara skoningslöst hemsk! och för alla ensamma och/eller sjuka är det inte heller nån höjdare med jul precis. Allra värst är det förstås för alla som mist någon nära och kär under året och även vi som mist nära och kära sen längre tillbaka, så visst, det är lite sordin på glädjen så här i juletid över att de inte får vara med oss.

jultanke

Sambon är ute och börjar förbereda för skyltmålning. Spännande!!! Det känns som vår riktigt stora fina julklapp, om den blir bra…

Själv har jag förberett vår julmat, som kommer att bestå av pocherad torsk med äggsås och ris á la Malta till efterrätt. Blev du avundsjuk nu? Jag har redan förberett med att skala potatis, koka ägg, finhacka challottenlök och göra i ordning morotssalladen.

Morotssalladen kan jag varmt rekommendera som alternativ till råriven morot. Bara att strimla morot med potatisskalaren (det sista som inte går och strimla utan att skada fingrarna, stoppar man givetvis i munnen, vad trodde du?), pressa i lite citronsaft och salta, rör om och ställ i kylskåpet tills det ska serveras.

morotssallad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>