Sagan med fingerdockorna som inte har nåt namn… än


Warning: Use of undefined constant fb_layout - assumed 'fb_layout' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/mariagutebring.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/flexo-facebook-manager/flexo-facebook-manager.php on line 386

Denna saga börjar med att jag beställer fingerdockor på Tradera för att ge bort till ett tvåårigt bonusbarnbarn, helst i julklapp nu 2013 om sagan hinner bli färdig tills dess och det hoppas jag verkligen, för en två och ett halvt-årig tjej orkar inte sitta still och lyssna på fingerdockor hur länge som helst. Självklart inte!

Nån röd tråd finns inte än, men karaktärerna är helt klara och dom är följande:

roller-fingerdockor

PAUL PANDA
RABBIS ROBBIN
GRISEN GOSING
GRODAN GURGEL
MUSEN MUMSA
FLODHÄSTEN FLORA
KOSSAN KLARA
INGA ISBJÖRN
ANKAN ANTON
HUNDEN HARALD

Sen börjar själva handlingen utan röd tråd, som sagt, så den kommer att halta en hel del så här nu i början, men det börjar i alla fall med ett sammanträde där någon ska utses till ledare.

-Hej! Jag heter Paul Panda och jag är absolut coolast i gänget, se bara min svartvita elegance…
-Asså skrytmåns där! Jag heter Rabbis Robbin, för att dom har fått för sig att jag robbar allt jag kan komma över, men det ska jag säga er, att det är helt fel, alldeles fullständigt fel, för jag tar bara precis det jag behöver, så det så.
-Hej! Jag heter Grisen Gosing för jag älskar att gosa och dom flesta tycker om att gosa med mig. Jag tycker helt enkelt om att ha det myyyysigt.
-Å jag heter Grodan Gurgel. Jag vet inte riktigt varför jag heter så men dom andra tycker att det låter som jag gurglar när jag pratar, men det kan väl knappast jag hjälpa heller. Jag har ju ingen hals. Mina stämband sitter jju nästan nere i magen och då låter det som det gör. Jag är i alla fall bäst på att hoppa i det här gänget, åtminstone i förhållande till storlek.
-Å jag är musen Mumsa och det ska jag väl ändå inte behöva förklara varför jag heter så. Just precis, jag älskar att mumsa på saker mest hela tiden. Det kan vara nästan vad som helst bara det är mumsigt, riktigt mumsigt ska det vara.
-Suck! den som kunde äta som hon utan att gå upp ett gram. Jag heter Flora Flodhäst och det är för att jag älskar blommor och ser nästan ut som en blomma, så fast jag är väldigt rund och go så är jag ju ändå väldigt söt. Snäll och stillsam och söt, bara man inte kommer mellan mej å vattnet för då kan jag bli riktigt arg och det är det förstås ingen som vill råka ut för, för då kan jag vara fullständigt livsfarlig.
-Hej! Jag heter kossan Klara och det är jag som förser hela byn med mjölk. Jag är väldigt snäll och äter bara gräs.
-Å hej! jag är väldigt sömnig så här års för egentligen ska jag sova. Jag heter Inga Isbjörn och är vackrast i sällskapet. Namnet Inga har jag fått för att vissa lustiga figurer tycker att jag inte syns på vintern när allt är vitt, men vadå?! jag är ju för helvete en isbjörn! och isbjörnar är vita, det vet väl varenda kotte.
-Jajaja… men nu är det faktiskt så att det inte finns några kottar i närheten, inga kottar alls vad jag kan se.Jag är Ankan Anton och jag är bara anka. Ingenting annat än anka, Anton Anka om jag får be och jag  är bäst på att simma, världsbäst nästan, åtminstone i den här byn. En del retas för att dom tycker att jag går så knasigt, men man ska passa sig för att reta Ankan Anton för jag kan nypa till ordentligt ska ni veta.
-Haha! ja, mej biter du i alla fall inte! Jag är hunden Harald och jag springer så fort att du har inte en chans att komma ikapp, inte springa ifrån heller om jag skulle få lust att bita, men, jag är en väluppfostrad hund om bor hos människor, så jag bits inte i första taget, faktiskt nästan inte alls. Jag tycker att det är roligt att leta fram saker på marken, världens bästa sakletare, det är jag det.

-Okej, har alla pressenterat sig nu. Bra. Då återgår vi till ordningen. Vi har alltså samlats här för att utse en ledare. En som kan försvara oss alla här i byn och se till att det är ordning och reda här och att alla gör det dom ska utan att skada nån annan, är det inte så?
Grisen Gosing: Jo, asså, jag tycker att Hunden Harald ska bli vår ledare för han kan hota med att bitas och springer fortast även om han inte alltid är den smartaste i gänget.
Grodan Gurgel: Jag tycker att Flora Flodhäst ska bli vår ledare för hon kan verkligen säga ifrån om det verkligen gäller.
Musen Mumsa: Vilka aphjärnor ni är allihopa, det är klart att det är Paul Panda som är vår ledare. Han har förstånd att säga till om att det som måste göras verkligen blir gjort. Hunden Harald kommer att slicka ovälkomna besökare välkomna om ingen talar om för honom vad han ska göra och Flora Flodhäst är ute på nån äng och plockar blommor och märker inte ens när nån kommer om det inte råkar vara så att hon just precis då känner för att ta sig ett dopp så att hon måste ner till vattnet och
de ovälkomna besökarna råkar vara just där.
Anton Anka: skakar på huvudet… kvack kvack alltså ni har ju fel allihop som vanligt, det kan ju varenda anka räkna ut och du Musen Mumsa talar ju bara om varför dom andra INTE ska bli ledare, men du talar inte om  VARFÖR du tycker att Paul Panda ska bli vår ledare. Kan det vara så att du är hemligt kär i Paul Panda? Du är ju så rosa så det är ju ingen som kan se när du rodnar?
Jag tycker faktiskt att just du musen Mumsa vore ett bra val. Du tar dig snabbt fram utan att knappt synas och kan viska åt var och en vad dom ska göra om det är fara å färde. Man behöver ju faktiskt inte var störst bäst och vackrast bara man är vaken och har ett huvud att tänka med. Du skulle ju till och med kunna hjälpa oss att se till att Rabbis Robbin inte tar alla jordgubbarna, det kan väl räcka med morötterna, förutsatt att du kan låta bli dem själv förstås, nåja, vi får väl hjälpas åt, men jag röstar i alla fall på att Musen Mumsa blir vår ledare.
Kossan Klara: Okej allihop då röstar vi. Vilka röstar på Musen Mumsa, räcker upp en tass eller ett ben.
-Nää, Musen Mumsa, man får inte rösta på sig själv. Omröstning tack.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>