Surdegssemlan

Först följde jag Sebastièns recept till punkt och pricka och gjorde surdegssemlewraps. Det blev ganska bra, men jag gjorde dem galet för stora och de blev faktiskt i ärlighetens namn ganska torra. Jag var nog i sanningens namn mest stolt över att jag något så när lyckats med företaget som sådant. Hellyckat blev det alltså inte…. men träning ger färdihet. Knappt en vecka senare ger jag mig i kast med surdegsbullarna igen och den här gången med en mer välmatad surdeg och eget recept. Jag blandade surdegen med efter mitt tycke lagom mycket mjöl, 2 msk honung, 2 tsk bakpulver och ungefär 1/2 dl rapsolja. Jag handknådade noga en kvart och lät degen jäsa över natten. På morgonen rullade jag små bullar och la på plåt med duk över en timme. Penslade med ägg med 1/2 tsk salt i och gräddade 15 minuter i 225 grader. Saftiga färdiggräddade ljuvligt doftande bullar med lite knaprig yta blev resultatet. Kanongoda!!! Det var nog bra att jag gjorde dem ganska små, dels hann de bli ordentligt gräddade och dels blev de ganska mäktiga. Jag hade vaniljgrädde och solroskärnemassa i.

surdegssemla

Post navigation