Toksoppa

Det blev en rejäl fläskkotlett över från igår, fast ändå inte tillräckligt stor för att dela på, så det blev kylskåpsrensning. Jag hittade en liten skål med 2 msk bea, 1 dl gräddfil och en skvätt grädde som datumet hade gått ut för några dar sen. I svalen hittade jag en liten bit rotselleri, 4 små potatisar, en gul lök, två slattar av grön purjo och två morötter samt en liten skål med gårdagens sallad, riven morot och lök med citrondressing. Jag skalade, hackade och tärnade, svettade löken i rapsolja i en lite större kastrull och i med övriga ingredienser, kryddade med salt, paprika, kayenpeppar, soja, fisksås, balsamvinäger och en skvätt rödvin, spätt med vatten. Wao!!!! det blev så gott att jag inte kunde låta bli att ta ordentlig provsmakarportion och perfekt till kvällsmat. Rester som annars skulle ha kastats tillsammans med lite kryddor och vatten – hur gott som helst!

soppa

Post navigation