HEM

Jag är teknisk - hahaha!

Lille Skutt

Vilken dag!

Först trodde jag att jag skulle plugga hela dagen och så fick jag vara i köket med grupp ett istället. Jättekul! Vi bakade bröd och dom bjöd på jättegod kalops till lunch. Johan ringde mitt under lunchen och meddelade att Excel-filen som jag jobbade med säkert 16 timmar igår inte fanns. Vad då inte finns? Skrek jag, det är klart att den måste finnas?! Upp i teorisalen och öppna datorn så fort vi var klara i köket och Jodå, den fanns visst!

Vidare till Coop för att handla lite mat. De hade både lax och fläskkarré till extrapris och en massa annat smått och gott också förstås. Kommer tillbaka till bilen som inte vill starta !???

Jaha ja… jag hade glömt lyset på! Typiskt! Ringer till Johan och talar om att jag får väl bo på Konsumparkeringen eller nåt i natt. Hur bär du dig åt? Frågar han naturligtvis och det har jag givetvis inget klokt svar på.

Sen ber han mig sätta på högtalaren till mobilen, var är den? frågar jag, skärmen är ju helt svart, det finns ingen högtalarfunktion. Okej, suckar Johan vidare, ta ut batteriet, kablarna och öppna huven. Batteriet var astungt och så kunde jag inte få upp huven, men en grannparkerare som just återvänt kom till undsättning.

Åter till telefonen. -Vart tog du vägen? Sprang du till Västerhejde, eller? frågar Johan. Okej, ser du batteriet? Vilket batteri? Hur ser det ut? Nää det finns ingen stor låda med plus och minus på?! Bara en liten röd kloss med plus på… nej men det ska vara den röda hatten, vilken hatt? Jag ser ingen hatt? Men på den röda klossen står det ett plus. Okej och bakom den sitter minuspolen. Nää, det står inget minus där. Nej, fast den sitter där. Okej. Nu tar du den svarta kabeln och sätter där bakom pluspolen och så sätter du den andra svarta änden på minus på batteriet. Sen tar du den röda och sätter på röd plus i bilbatteriet och sen den andra änden på den röda och sätter på plus på batteriet. Klarar du det? Jag får väl försöka. Lydigt satte jag kablarna där dom skulle vara och försökte starta bilen… den var död!

Åter till telefonen. – Kolla att den röda är ansluten ordentligt till batteriet i bilen. Jag klämde till den röda ordentligt en gång till, in i bilen och dröm om min förvåning! Bilen startade!